De tien beste wintersportbestemmingen

VALTHORENS-2014

Honderden wintersportplaatsen stellen dit seizoen hun pistes weer open. Voor wie zijn ski’s wil onderbinden, is het moeilijk kiezen. Wat is nu eigenlijk de beste wintersportbestemming?

Best Ski Resort

Mountain Management zocht het uit in haar jaarlijkse rapport ‘Best Ski Resort’, dat in november werd gepresenteerd. Volgens het onderzoek, dat zij in samenwerking met de universiteit Innsbrück uitvoerde, is het Zwitserse Zermatt de beste keus. In totaal werden 48.000 wintersporters ondervraagd, op de pistes van 55 genomineerde wintersportplaatsen. Zij baseerden hun oordeel op meer dan 20 punten. Wie heeft de beste pistes? Wie de meest comfortabele liften? Waar is het beste uitzicht? Waar vermaak je je het beste bij de après-ski?

tetiere_domaine_skiable_2_editorial_36

Val Thorens skigebied

De top tien:

  1. Zermatt, Zwitserland
  2. Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk
  3. Arosa, Zwitserland
  4. Sulden, Italië
  5. Alta Badia, Italië
  6. Adelboden-Lenk, Zwitserland
  7. Val Gardena/Gröden, Italië
  8. Saas Fee, Zwitserland
  9. Kronplatz, Italië
  10. Laax, Zwitserland
wi_ortsbild_obergurgl_01,method=render,prop=data

Obergurgl skigebied

Waar moet je zijn?

Het gerenommeerde onderzoek maakte ook de prijswinnaars per categorie bekend.
Zo heb je de meeste sneeuwzekerheid in het Italiaanse Sulden en de beste pistes in het Zwitsere Zermatt. Voor welness kun het beste afreizen naar Obergurgl/Hochgurgl in Oostenrijk, en voor de après-ski schuif je het best aan in Ischgl in datzelfde land.
De meest comfortabe liften zijn te vinden in Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk. Deze plaats scoort ook het hoogste als het gaat om vakantie vieren met kinderen.Een vakantie met de beste prijs-kwaliteitverhouding blijk je te vieren in Sulden, Italië. Voor freestylers blijkt Laax in Zwitserland een waar paradijs te zijn.