Nieuw wereldrecord tijdens marathon Berlijn

De marathon van Berlijn is gewonnen door Dennis Kimetto. De Keniaanse hardloper brak daarbij gelijk het oude wereldrecord. Met zijn tijd van 2 uur, 2 minuten en 57 seconden was hij 26 seconden sneller dan het oude record. Dat was trouwens ook al in Keniaanse handen en stond op naam van Wilson Kipsang. Het was een spannende strijd waarbij Kimetto moest te zien ontsnappen aan een kopgroep van in totaal zeven man. Dat lukte uiteindelijk op zo’n 4 kilometer voor de finish.

Ook een koninklijk record

Het snelste tijd voor een marathon ter wereld was niet het enige record dat sneuvelde in Berlijn. Prins Pieter-Christiaan deed namelijk ook mee en heeft daarbij zijn eigen persoonlijk record gebroken. Hij liep zijn marathon onder goede omstandigheden, al werd het op het laatst wel wat warm, zo liet hij op Twitter weten.

“PR op @berlinmarathon in goede omstandigheden. Wel beetje warm op einde, iets laten liggen boven de man met hamer (35km) voor @LaureusNL”

De prins liep overigens ook mee aan de marathon om een goed doel te steunen. Dat was de stichting Laureus, waar hij ook in het bestuur zit. Laureus pakt maatschappelijke problemen aan met behulp van sport.