2015 wordt een geweldig volleybaljaar!

zaalvolleybal_dames_rh13123075095Het afgelopen jaar trok Nederland positief de aandacht van de sportwereld met het organiseren van het WK Hockey voor zowel mannen als vrouwen. Er waren veel goede reacties, niet alleen op de spannende wedstrijden maar ook op de organisatie van het toernooi. In 2015 heeft Nederland opnieuw de kans om zich wereldwijd goed op de sportkaart te zetten. Er worden in ons land dan namelijk twee belangrijke hockeytoernooien georganiseerd. Naast het EK zaalvolleybal zal in Nederland namelijk ook het WK beachvolleybal gehouden worden.

Hulp uit de hockeywereld

Om dat alles in goede banen te leiden kan de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) rekenen op steun uit de hockeywereld. Johan Wakkie, die de afgelopen 20 jaar directeur van de hockeybond KNHB was, stapt namelijk per direct over naar de volleybalbond. Zijn expertise en ervaring zullen natuurlijk goed van pas komen bij de uitdagingen die de hockeybond in 2015 staan te wachten.

“Het WK hockey in Den Haag was doel en middel tegelijk, ook het volleybal moet zich afvragen hoe het twee grote evenementen naar zijn achterban brengt”

Hij ziet daarbij al wel enkele uitdagingen. Ten eerste omdat het met twee toernooien ook om twee afzonderlijke takken van sport binnen het volleybal gaat. Daarnaast speelt natuurlijk ook mee dat beide kampioenschappen in meerdere speelsteden plaatsvinden. Verder wil hij ook graag kijken hoe de sport meer mensen kan bereiken, bijvoorbeeld door kinderen in achterstandswijken te bereiken, zo liet hij weten in een interview met de Volkskrant.

“Als hockey scoort in de achterstandswijken, waarom volleybal dan niet? Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Maar het mag ook geen haastklus worden. De toernooien in 2015 moeten aansluiten bij de strategie van de bond om volleybal te laten groeien.”

Tags: , ,