Oranje ontvangt Duitsland in Groningen voor DELA Trophy

dela-trophy

Komend weekend ontvangt het Nederlandse vrouwenvolleybalteam haar Duitse rivaal in strijd om de DELA Trophy. Het beste team mag zich in het Groningse Leek in twee wedstrijden verspreid over zaterdag en zondag bewijzen.

WK Italië

Beide teams zijn momenteel volop bezig met het naderende WK in Italië dat op 23 september van start gaat. Volgens bondscoach Gido Vermeulen is de DELA Trophy daarom een prima graadmeter om te zien hoe Nederland zich verhoudt met de Europese top: tijdens het EK van vorig jaar verloor Nederland met 3-2 van Duitsland. “Duitsland won dat EK de zilveren medaille, net als in 2011. Het is een erg sterk team, dat over net zo’n sterke selectie als vorig jaar kan beschikken”, vertelt hij. “Ik ben wel benieuwd wat we nu tegen Duitsland kunnen.” Eerder dit jaar liet Nederland al zien wat ze waard was tegen België, dat vorig jaar brons pakte.

Oranje goed vertegenwoordigd

De Nevobo en DELA, de hoofdsponsors van het evenement, willen er hoe dan ook weer een groot Oranjefeest van maken, en ook Vermeulen hoopt dat de Trophy in Groningen de vorige editie kan evenaren: “Op de laatste DELA Trophy in Den Bosch speelden we voor een zee van Oranjefans. Dat was echt prachtig.”

Trophy brengt volleyballers bij elkaar

oud-internationals-dela-trophyDe DELA Trophy vindt voor de achtste keer plaats in Nederland, en biedt een platform voor een steeds grotere groep voormalige volleybal internationals. Om de band met oud-internationals te verbeteren en in stand te houden, organiseert de Nevobo dit jaar daarom voor het eerst de Volleybal Alumnie reünie. Inmiddels hebben al zo’n zeventig oud-Oranjespelers zich aangemeld voor de bijeenkomst die onder begeleiding van Caroline Wensink en Peter Blangé staat.

De DELA Trophy wordt vrijdagmiddag geopend met een oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Toegang tot de wedstrijd op zaterdag en zondag is (met dank aan de sponsor) gratis en voor iedere geïnteresseerde, maar kaarten moeten wel even gereserveerd worden. Kaartjes voor zaterdag (zondag is uitverkocht) zijn hier te bestellen.