Zeilspectakel Regatta

UntitledDe 30ste editie van dit prestigieuze zeilspektakel wordt dit jaar gehouden van dinsdag 20 tot en met vrijdag 24 mei. Gedurende deze dagen is Medemblik weer even het centrum van de Europese zeilwereld. De Delta Lloyd Regatta is namelijk de tweede wedstrijd in de EUROSAF Champions Sailing Cup. Deze cup is gebaseerd op vijf Europese top regatta’s in de olympische klassen.

Olympisch wedstrijdmodel

In Medemblik wordt gestreden in negen olympische klassen. Na de omstreden wijze van puntentelling verleden jaar, hanteert men dit jaar het wedstrijdmodel dat over twee jaar ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt gehanteerd. De punten uit de eerste races tellen hierdoor ook mee voor de uiteindelijke medaillerace, waarbij het systeem van de dubbele punten gehanteerd wordt.

Programma voor de kinderen

Tijdens de Regatta kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar gratis deelnemen aan diverse activiteiten in de Oosterhaven. Behalve varen in een kano en stand-up-peddelen, kunnen er ook zeillessen in een Optimist gevolgd worden. De activiteiten maken deel uit van de Optimist on Tour programma, dat kinderen met de verschillende soorten watersport wil laten kennismaken.

Feest in Medemblik

De Regatta is niet de enige reden voor festiviteiten in Medemblik. De gemeente Medemblik viert namelijk ook haar 725 jarig bestaan. Op 26 maart jongstleden werd de aftrap van 725 jaar Medemblik gegeven met het binnenhalen van Floris de Vijfde. Deze overhandigde aan de Burgemeester de eerste fles Medemblik 725 bier, een lentebok met 7,25% alcohol in een 725ml fles en te koop voor, je raad het al, 7,25 euro.