Racketlon: 4 rackets, één sport

logo-racketlon-nieuwEen combinatie van vier sporten: tennis, squash, tafeltennis en badminton. Racketlon heeft zijn oorsprong in Finland, waar in 1986 de vier verschillende racketsportfederaties deze nieuwe vorm van racketsport bedachten. In Nederland werd voor het eerst in 2006 om het Nederlands Kampioenschap gestreden.

De spelregels

Bij racketlon worden vier sets gespeeld, voor elke sport één set. Begonnen wordt met de sport met het kleinste racket (tafeltennis), waarna de overige disciplines in volgorde van racketgrootte worden afgewerkt. Elke set wordt gespeeld tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil.

De spelregels van de onderliggende vier sporten zijn van toepassing. De uiteindelijke winnaar is de speler die met de vier onderdelen de meeste punten heeft behaald.

Racketlon in Nederland

Vorig jaar was het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn gastheer van de WK racketlon. Dit jaar wordt van 11 tot en met 13 juli in Zoetermeer de IWT Dutch Open Racketlon gehouden. Spelers van internationale allure, zowel als nationale spelers kunnen hier punten verzamelen voor de Wereld Kampioenschappen in het Engelse Surrey.

Het Nederlands Kampioenschap wordt betwist in de Racketlon Dunlop Tour. De finale van het NK staat gepland voor zondag 15 juni in Racketcentrum Houten.