Eerste Nederlandse shorttrack–kwalificaties voor Sochi

We hebben er weer vier jaar op moeten wachten, maar over een paar maanden is het weer zover: de Olympische Winterspelen. Van 7 tot en met 24 februari 2014 vindt het grote spektakel plaats in Sochi in Rusland. De eerste Nederlandse shorttrackers kwalificaties zijn nu bevestigd. De vijf shorttrackers voldoen aan de kwalificatie-eisen door vormbehoud te tonen of zich rechtstreeks te kwalificeren. Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Freek van der Wart, Yara van Kerkhof en Jorien ter Mors hebben daarmee nog geen startbewijzen verdiend, deze moeten zij tijdens de twee Olympische kwalificatietoernooien volgende maand zien te veroveren.

Hoewel Nederland het op de Winterspelen voornamelijk moet hebben van de schaatsers, wist snowboardster Nicolien Sauerbreij vier jaar geleden toch heel Nederland te verrassen door gouden te veroveren op de parralel reuzeslalom. In 2014 mag zij ook weer op dat onderdeel uitkomen. Inmiddels zijn ook een aantal andere snowboarders gekwalificeerd: Bell Berghuis (snowboardcross), Dimi de Jong (halfpip) en Cheryl Maas (slopestyle).

via: www.schaatsen.nl

via: www.schaatsen.nl

Naar verwachting zal in december bekend zijn wie uiteindelijk Nederland mag vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen in Sochi.